Toernooien

AANMELDEN VOOR KF-TOERNOOIEN VÓÓR 1 JANUARI 2019 !

Toernooien zijn er om gespeeld te worden. Of wat had je gedacht. Hiernaast kan je een overzicht vinden van alle aankomende toernooien. Sommige toernooien zijn KF, andere niet.

Wat is een KF-toernooi?

KF-toernooien zijn toernooien waar je punten kan verzamelen voor de Belgische Kovera Kubb Ranking. Zo krijgen we een min of meer officiële competitie. Aan het eind van het seizoen, het laatste weekend van september, spelen de 16 beste teams nog één afsluitend toernooi, The Battle of the Best

Mag mijn team meedoen aan een KF-toernooi?

Zeker! Elk team is welkom op zo'n toernooi. Jong of oud, dik of dun, pro of amateur, zwart of wit. 

Wat wel belangrijk is om punten te kunnen verzamelen, is dat je je team registreert. Alle geregistreerde teams verdienen punten bij deelname aan een KF-toernooi. Hoe beter je het doet die dag, hoe meer punten, maar dat spreekt voor zich. Op de pagina Registratie & Verzekering kan je de eerste stap zetten!

Ik organiseer zelf een toernooi

Iedereen is vrij om zijn eigen toernooi online te zetten op de website van de kubbfederatie. Je moet jezelf (of je team) wel eerst registreren alvorens een toernooi aan te maken. Wil je dat je toernooi wordt opgenomen als zijnde een officieel KF-toernooi, stuur dan even een mailtje naar ons.

Zelf een toernooi aanmaken

Dat kan en dat mag. Graag zelfs! En het is eenvoudig op de koop toe. Registreer je team en de rest gaat (bijna) vanzelf. Je aangemaakte toernooi komt ook automatisch in de kalender te staan.

Reglement

Officiële toernooien vragen om officiële regels. Elk jaar worden ze wat bijgeschaafd om het spel optimaal te kunnen spelen. De vernieuwde spelregels kan je hier bekijken.

Toernooien die géén officieel kubbfederatietoernooi zijn, zijn vrij om hun eigen regels te verzinnen. Maar het zou fijn zijn als ook daar gespeeld wordt volgens de nieuwe regels. Zo krijgen we tenslotte meer eenheid in het hele kubbgebeuren in België, en dat is toch waar we naartoe willen.

Speelschema

KF-toernooien dienen zicht te houden aan een van de drie opgelegde vormen. Organisatoren hebben de keuze uit Poule-Poule-Uitschakeling als toernooi-vorm, het DMK-systeem of het DMK - poulesysteem. Deze schema's kunnen aangevraagd worden via de federatie en zijn voor ploegen/organisaties die geregistreerd zijn.